Brandmän skadade vid släckning

Uppdaterad
Publicerad

Tre brandmän skadades när en tegelvägg rasade över dem vid en radhusbrand i Södertälje idag. En brandman fick föras till sjukhus.

-De med lindrigare skador är fortfarande kvar på platsen, säger Magnus Andersson, brandingenjör vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Radhuslängan på Penselvägen i Hövsjö är helt nerbränd. Det rör sig om sju bostäder som är totalförstörda i branden.

-De är helt borta, säger Magnus Andersson, brandingenjör vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Eftersläckning fortsätter

Han berättar att några bostäder i längan bakom den totalförstörda påverkades av värmen så att en del fönster förstördes.

-Där inriktade man sig på att begränsa elden och förhindra att den spreds till den längan. Och det ska man ha lyckats med, vad jag känner till finns det inga brandskador där.

Den akuta insatsen har trappats ner, men eftersläckningen väntas pågå långt in på natten mot fredag. Sammanlagt arbetade runt 30-35 personer från sex stationer med släckningsarbetet.

Misstänkt mordbrand

Larmet kom vid lunchtid i dag. Det är ännu oklart vad som orsakade branden. En förundersökning om mordbrand har inletts.

-Det har vi gjort eftersom det inte är känt vad som har orsakat branden. Tekniker ska undersöka lägenheten där den började, säger Lennart Löfgren vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Kommunen ordnar boende

Sven Tillman, säkerhetschef i Södertälje kommun, säger att en samlingslokal öppnades för de drabbade och där fanns även representanter från socialtjänsten och Posom-gruppen.

Tillman säger att de drabbade som inte själva kan lösa sitt boende kommer att få hjälp.

TT/ABC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.