Drömmen blev verklighet – kära efter 30 år

Uppdaterad
Publicerad

Kai Rosnell hade inte träffat sin barndomsvän från skolbussen på över 30 år. Men så plötsligt dyker hon upp i en märklig dröm.

– Jag sa väl ungefär ”Hej Monica, kan du gissa vem det är?”

Så inledde Kai Rosnell telefonsamtalet till barndomsvännen Monica Schough, efter att de inte setts eller hörts på över 30 år. Det tog ett tag innan en väldigt förvånad Monica förstod vem det var som ringde, men de bestämde de sig för att ses.

#minkärlek

– Att våra vägar skulle mötas igen det var inget vi förutsåg. Otroligt egentligen, säger Kai.

– Ja efter att du ringde den där kvällen började vi umgås och sedan gick det ganska fort, säger Monica.

Den märkliga drömmen 

Deras historia började under uppväxten i Gunnilise utanför Göteborg. Kai kom till Sverige som finskt krigsbarn endast sju år gammal. Han hamnade hos en fosterfamilj och fick börja skolan nästan direkt. Och där, på skolbussen lärde han alltså känna hon som senare i livet skulle bli hans kärlek.

– Du höll en plats till mig på bussen genom att lägga din väska på sätet bredvid, minns Monica.

Efter studenten skildes deras vägar och de gifte sig på olika håll. Men så en natt förändrades allt, då Kai efter en märklig dröm bestämde sig för att ringa upp sin gamla vän.

– Jag drömmer att hon och jag är hemma i mitt hem i Finland och min mamma säger: ”ni kan väl komma in och äta frukost i stället för att stå på gården”. Så konstigt, min mor hade då varit död i över tio år. Jag såg det som en uppmuntran till att leta upp Monica.

Flyttade ihop i Knivsta

Och nu sittter de tillsammans hemma i soffan i Knivsta, där de bott tillsammans i 18 år.

– Vi har haft många goda år tillsammans. Det känns fortfarande bra, säger Kai.

Att det har hållit ihop tror de till viss del beror på att de har gemensamma intressen. Men Monica berättar att hon inte är intresserad av fiske på samma sätt som Kai.

– Men du kommer ut med kaffe och apelsinklyftor till mig på sjön när jag sitter och pimplar. Bara en sådan sak, säger Kai.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#minkärlek

Mer i ämnet