Facebookprotest mot skolnedläggningen

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Gravemo i nionde klass är besviken. Han hade sökt till Bolandsgymnasiet men nu får han leta andra utbildningar.

Marie Reimerth Åstrand är lärare på Västra Stenhagenskolan och en av dom hittils 400 personer som gått med i protestgruppen på Facebook, mot den planerade nedläggningen av Bolandgymnasiet och GUC.

– Det är för att höras och synas och för att tala om att detta tycker vi inte om, säger Marie Reimerth Åstrand till SVT.

Skolnedläggning GUC och Boland

De var i måndags som politikernas planer på nedläggningen blev känd. Planer som skapade oro inte bara på GUC och Bolandgymnasiet, utan även hos dom nionde- klassare som sökt utbildningar som nu planeras läggas ner. Totalt är det 160 elever som i första hand sökt till utbildningar på Bolandsgymnasiet och GUC. Utbildningar som försvinner eller flyttas.  En av dom är niondeklassaren Kevin Gravemo, som drömt om en studieplats på Transportprogrammet.

– Jag känner mig ledsen och besviken eftersom jag nu gjort det här valet och planerat det under lång tid, säger Kevin Gravemo.

Protester i sociala medier

Att planerana väckt ilska råder de inget tvivel om, vid halv fem tiden på onsdagen hade närmare 600 personer undertecknat en protestlista på nätet.

– Jag vet inte om det gör någon skillnad, men vi ska ju lära våra barn att vi kan tala om vad vi tycker, säger läraren Marie Reimerth Åstrand.

– Se över och skjut upp beslutet så att vi som sökt kan få gå klart vår utbildning, säger eleven Kevin Gravemo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggning GUC och Boland

Mer i ämnet