Familj terroriserad av tjäder

Uppdaterad
Publicerad

En spelande tjädertupp på Singö i norra Roslagen uppträdde så aggressivt på lördagen att en familj inte vågade lämna huset. Till slut larmades polisen.

– Det är parningstid för tjädrar och då vill tjädertupparna vara herre på täppan och tar gärna strid med människor. Men det är en tokig situation när man inte kan gå ut på grund av en tokig tjädertupp, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.

Någon polisutryckning blev det inte. Polisen hänvisade i stället familjen vidare till den ideella föreningen Katastrofhjälpen för fåglar och vilt.

– Vi går ju inte ut för att avliva en tjäder som är frisk. Den kommer ju att röra på sig så småningom, men när han spelar så ser han alla i närheten, oavsett om det är en bil, traktor eller människa, som antagonister, säger Albin Näverberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.