Foto: SVT

Flaggan på halv stång för avlidne brandmannen

Uppdaterad
Publicerad

Idag sörjde länets blåljusarbetare styrkeledaren vid Brandkåren Attunda som avled igår, efter att ha blivit påkörd i Rosersberg i måndags när han arbetade vid en trafikolycka.

– Vi är djupt berörda av vår kollegas död och hela Brandkåren Attunda har sorg. Våra tankar är hos hans familj, släkt och vänner i denna ofattbart svåra tid, säger Ida Texell, förbundsdirektör till Brandkåren Attundas hemsida.

Klockan 12 på onsdagen hölls en tyst minut på länets brandstationer, där flaggorna vajade på halv stång. På stationen i Märsta samlades personalen för att högtidlighålla minnet av sin kollega och även i Uppsala samlades blåljuspersonal vid lunchtid.

”Kunde varit jag”

– Det kändes tungt så klart. Många tankar for genom kroppen, samtidigt kändes det bra att det var så många som ställde upp. Många tänker nog att det kunde varit jag, sen går ju många tankar till hans anhöriga, sa Anders Lindholm, enhetschef på Uppsala Brandförsvar, efteråt.

Hur går man vidare efter en sån här händelse?

Förhoppningsvis tänker man sig för ännu nogrannare än vad vi redan gör. Vi har rutiner som är säkra men inte helt säkra såklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.