IK Sirius – Jönköpings Södra IF

Uppdaterad
Publicerad

På söndag klockan 17:45 spelar Sirius herrar sin sista hemmamatch i seriespelet för säsongen, då serieledande Jönköpings Södra IF kommer på besök till anrika Studan.

14 matcher, inte en enda förlust. Så har Sirius fantastiska säsong sett ut hemma på Studan, och den där förlustnollan hoppas man kunna hålla intakt även i söndagens avslutande hemmamatch i Superettan 2015. Mot Jönköping Södra IF.

Jönköping redan klara

Fortfarande finns en chans att nå direktplats till Allsvenskan. Jönköpings Södra IF är redan klara för uppflyttning (förra omgången), något som kan vara till fördel rent mentalt för Siriusherrarna då en vinst krävs i söndagens match för att sätta press på Östersund.

– Vi ska ju möta serieledarna i sista hemmamatchen och chansen till en direktplats lever fortfarande, så vi är väldigt inspirerade. Vi går för att vinna såklart, men också för att bygga goda vanor inför ett eventuellt kval; framför allt se till att vår lagspel hänger ihop så länge matchen pågår, oavsett resultat och oavsett vad motståndarna gör. Går det helt suveränt i de här två omgångarna så blir det inget kval, men annars ska vi vara jävligt väl förberedda, skriver Kim Bergstrand på lagets hemsida.

Östersund måste förlora

För Sirius del är tredjeplatsen i ligan spikad sedan ett tag tillbaka, men andraplatsen finns inom räckhåll inför den sista omgången vid seger. Det kräver dock att Östersund förlorar borta mot Syrianska, en match som spelas först på tisdag för att avsluta omgång 29.

I Sirius är såväl Niklas Busch Thor som Karl Larson avstängda, samtidigt som Ante Björkebaum kommer vilas under kvällens match, då han dras med skadekänningar. Också Stefan Silva kommer avstå kvällens match. In i truppen kommer Gustav Thörn, Jonathan Lundbäck och Karvan Ahmadi.

”Vi ska behålla sviten”

– Det blir kul att möta dem igen (1-1 i Jönköping i våras), och jag hoppas att det kommer mycket publik till Studan. Det vore kul att slå dem i och med att de har gått upp, få knäppa dem på näsan lite. Dessutom ska vi behålla hemmasviten som vi haft hela säsongen, där vi inte torskat någon hemmamatch än. Det vore skönt att ha den intakt till ett eventuellt kval, skriver Christer Gustavsson på lagets hemsida.

Kvällens trupp:

1 Andreas Andersson

4 Oscar Pehrsson

6 Patrick Hopkins

8 Kim Skoglund

11 Jonathan Lundbäck

15 Gustav Thörn

16 Johan Andersson

17 Kingsley Sarfo

18 Nicklas Maripuu

19 Christer Gustafsson

20 Moses Ogbu

21 Andreas Eriksson

25 Carl Nyström

27 Jonatan Berg

30 Lukas Jonsson

33 Erik Figueroa

Karvan Ahmadi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.