Nazister fällda för misshandel i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Tre medlemmar i Svenska motståndsrörelsen fälldes i tingsrätten för en misshandel i Uppsala 2013. Två av domarna överklagades till hovrätten. På fredagen meddelade hovrätten sin dom, och hovrätten skärper domen för en av männen och fäller även den andre.

Misshandeln utfördes på gågatan vid Celsiustorget i Uppsala i augusti 2013. Uppsalapolisen lade dock ned utredningen. Upsala Nya Tidnings reporter Gusten Holm gav dock inte upp, och efter en stor granskning i UNT så kunde till slut de tre medlemmarna i Svenska Motståndsrörelsen fällas i tingsrätten. Två av domarna överklagades, och under fredagen meddelade hovrätten sin dom.

En av männen döms till två månaders fängelse, och den andre mannen döms till sex månaders fängelse, men då även för andra brott rapporterar Upsala Nya Tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nazisträttegång i Uppsala

Mer i ämnet