Foto: TT

Uppsala kommun tar över driften av Allaktivtetshuset

Uppdaterad
Publicerad

Allaktivitetshuset blir kvar i sina nuvarande lokaler, åtminstone ett tag till. Men verksamheten kommer istället att drivas av Uppsala kommun då kontraktet med Klättercenter går ut den sista mars.

– Det kommer att betyda bättre ekonomi och därmed fler aktiviteter. Tjejer kommer också att känna sig mer lockade av att komma dit, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden i Uppsala.

Vara eller icke vara

Det har varit många turer kring Allaktivietetshuset framtid i Uppsala. I dag meddelade kommunen nuvarande entreprenör Klättercenter att deras kontrakt inte kommer att förlängas. Men utövarna ska inte påverkas av förändringen.

ALLAKTIVITETSHUSET

Dessutom får aktiviteterna vara kvar i nuvarande lokaler fram tills dess att markägaren tillsammans med kommunen hittar en ny passande plats som inrymmer fler aktiviteter än i dag.

– Förutom skate, parkour och klättring så kommer vi att erbjuda dans och fler kulturella inslag än idag. Och det enda sättet för oss att uppnå våra jämställdhetsmål är att driva allaktivitetshuset i egen regi, säger Rickard Malmström (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ALLAKTIVITETSHUSET

Mer i ämnet