”Konst på väg”

Uppdaterad
Publicerad

Nu i påskhelgen är det dags för den sedvanliga konstrundan Konst på väg i Tierp. Det är ett sextiotal konstnärer och konsthantverkare som ställer ut i sina konstverk runt om i kommunen.

Det är 19:e gången som Konst på väg arrangeras i Tierp och det pågår under fyra dagar. Ett av ställerna där man kommer att kunna se olika konstverk är i Strömsberg, där kommer temat vara Tidevarv. En av utställarna är Carin Falkenäs som ställer ut för 16:e gången.

– Just i år kommer jag att ställa ut ett bårtäcke, ett sådant man lägger på en kista. Varför det kan man fråga sig, jag har ingen jag ska lägga det på. Utan det är mitt sätt att ifrågasätta alla dyra kistor, säger Carin Falkenäs som är en av utställarna.

Konst på väg bygger på idén från Österlen i Skåne där startades Sveriges första konstrunda. I Tierp har Konst på väg funnits sedan 1996, och det är bland annat tavlor, textilier fotografier och keramik som visas. För att få medverka i utställningen ska man ha anknytning till kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.