Kvinna svimmade på Arlanda – bråkade om övervikt

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dramatiskt vid incheckningsdisken på Arlanda flygplats under söndagen. Ett sällskap som skulle flyga till Turkiet hamnade i bråk med personalen vid incheckningdisken – och missade planet efter att en av dem svimmat.

Efter att personal på Arlanda påtalat att ett resesällskaps bagage var alldeles för tungt lastat och skulle beläggas med straffavgifter, bröt en hätsk diskussion ut vid incheckningsdisken under söndagen.

Vakter tillkallades men för en kvinna i sällskapet blev det för mycket. Hon svimmade av och man fick då även tillkalla sjukvårdspersonal.

– Det blev väl för mycket för henne helt enkelt. De där avgifterna är rätt höga och man kommer ofta upp i tusenlappen ganska fort. Men kvinnan har repat sig nu även om de tyvärr missade planet på grund av det här, säger Kenneth Knuts vid Arlandapolisen.

Ny chans imorgon

Flighten som sällskapet skulle med går bara en gång om dagen och man får nu en ny chans att åka imorgon. Om de får betala för ombokningen är oklart.

– Ärendet är över från vår sida sett. Vi går inte vidare med det på något sätt, säger Kenneth Knuts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.