Foto: TT

EU-migrant misshandlad med slagträ

Uppdaterad
Publicerad

En man och hans hustru misshandlades på lördagskvällen efter att ha konfronterats av en grupp människor i Enköping. Tre män är gripna, misstänkta för grov misshandel.

Den 51-åriga mannen fördes allvarligt skadad till sjukhus, medan kvinnan fick lättare skador.

– Han blev slagen i huvudet med ett basebollträ, säger Kenneth Sundin, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Tre gripna

När polisen kom till platsen kunde de gripa en man i 20-årsåldern som nu sitter anhållen misstänkt för grov misshandel. På söndagsmorgonen har ytterligare två personer gripits.

– I samband med förhör med målsäganden och den gripne kunde två män anhållas i sin frånvaro. De grep vi på morgonen vid halv niotiden, säger Mats Öjdal, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen till SVT Nyheter.

Misstänker konflikt om konkurrens

Samtliga inblandade är EU-migranter, och enligt polisen misstänks motivet till misshandeln vara att parets ankomst till staden uppfattats som konkurrens.

Förutom paret som misshandlades och de misstänkta befann sig flera vittnen på platsen under händelsen och några av dem har hörts, uppger polisen.

Mannen som blev misshandlad ska inte ha livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.