Foto: Scanpix

Mannen anhållen för mordet i Bro

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Katarina Bergqvist: ”Han är på sannolika skäl misstänkt”.

En 7-årig flicka hittades död i en lägenhet i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm, i slutet av förra veckan. Brevid henne i lägenheten påträffades en svårt skadad man, som fick föras till sjukhus.

Redan då anhölls mannen skäligen misstänkt för mord. Men först i går kunde han delges misstanke och på så sätt bli formellt anhållen.

7-årig flicka misstänkt mördad

– Vi har inte kunnat hålla några ingående förhör med mannen, men han har blivit delgiven misstanke, säger åklagare Katarina Bergqkvist.

Mannen är nu misstänkt på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden. Han är fortfarande kvar på sjukhus, men Katarina Bergqkvist kan inte gå närmare in på detalj om mannens tillstånd.

– Det råder stor sekretess kring fallet. Förundersökningen är fortfarande i ett tidigt skede, och vi jobbar vidare brett i utredningen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

7-årig flicka misstänkt mördad

Mer i ämnet