Foto: Planskissen för Ulleråker

Märkliga bilden får Uppsala kommun att pudla

Uppdaterad
Publicerad

På planskissen för det framtida Ulleråker i Uppsala syns en detalj lika märklig som den är brutal – en bild av en kvinna som skjuter en hund i huvudet med en pistol. – Illustrationen är olämplig och har därför bytts ut, säger Jenny Gibson, som är projektchef för Ulleråker till UNT.

Först på sidan 33 i Uppsala kommuns planskiss inträffar det hemska – mitt i den tilltänkta idyllen avrättar en kvinna sin hund. På vilket sätt den brutala handlingen passar in i deras vision av stadsdelen Ulleråker kan inte Uppsala kommun svara på.

– Kommunen borde ha kontrollerat bilden mer noggrant från början. Illustrationen är olämplig och har därför bytts ut, säger Jenny Gibson till UNT.

Men dödsmysteriet kan trots allt få en lösning. Enligt UNT:s egna eftersökningar är pistolen i själva verket ett koppel, format som en pistol och skapat av den ryske designern Artemy Lebedev. Ursprungsbilden har bildgooglats fram, och använts till kollaget.

Konstruktionen av den nya stadsdelen kommer således med all sannolikhet fortskrida utan inslag av djurplågeri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.