Mu(m)sigt värre på Uppsalakonditori

Uppdaterad
Publicerad

Ett konditori i Uppsala fick i förra veckan påhälsning av en inte helt välkommen gäst. I skyltfönstret kunde man se en livs levande mus äta av en tårta – något som fick konditoriägaren att avbryta sin semester.

– Jag var på semester men åkte hem direkt när jag hörde om det här. Jag blev väldigt upprörd, säger konditoriets ägare.

En Uppsalabo som gick förbi konditoriet filmade den hungriga musen i skyltfönstret, och har även lämnat in ett klagomål till miljöförvaltningen, skriver UNT.

– Vi har varit där på inspektion och en uppföljande kontroll. Direkt efter den första inspektionen så kom ett skadedjursföretag till konditoriet och satte upp fällor, men man har ännu inte hittat musen, säger Maria Wegscheider på miljöförvaltningen i Uppsala kommun.

Miljöförvaltningen menar att det kan vara så att musen har kommit in via ytterdörren. Man har nu bett konditoriet att täta en springa där för att förhindra liknande incidenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.