Ökat ekonomiskt stöd till Röda Korset

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun mer än dubblar stödet till Röda korsets versamhet för ensamkommande flyktigbarn och nyanlända.

Det är Röda korsets verksamhet Träffpunkten som får ökat ekonomiskt stöd från Uppsala kommun. Från 600 000 kronor under fjolåret till 1,4 miljoner kronor för 2016.

– Röda korsets frivilligorganisation har under lång tid, och med begränsade resurser, gjort ett fantastiskt arbete med att skapa en naturlig mötesplats där exempelvis ensamkommande barn kan hitta sociala sammanhang och träna på det svenska språket, skriver arbetsmarknadsnämndens ordförande Ulrik Wärnsberg (S) i ett pressmeddelande.

Träffpunkten kan vara öppen året runt

På Träffpunkten kan nyanlända och ensamkommande ungdomar få språkträning och social samvaro i Uppsala.

– De ökade verksamhetsbidragen ger oss möjlighet att säkerställa en ”året runt-dagverksamhet” som är öppen för alla, samt särskilda insatser för barn och familjer som lider av psykisk ohälsa till följd av krig och flykt, skriver Röda korsets kretschef i Uppsala, Andrea Hormazabal i pressmeddelandet.

Pengarna kommer ifrån Arbetsmarknadsnämnden, socialnämnden och kulturnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.