Med teatern och musiken i hjärtat

Uppdaterad
Publicerad

Filip Backström är ett välkänt ansikte på Uppsalas gator och torg. En del känner honom som skådespelare, andra som sångare och för vissa är han en del av stadsbilden.

61-åriga Filip Backström är skådespelare. Han är med i uppsalabaserade Teater Blancas produktioner, en LSS-verksamhet han kom i kontakt med 2008.

– Jag fick höra om Teater Blanca, sedan pryade jag här och så fick jag prova att spela i Råttfångarna, säger Filip Backström.

#hejupplanning

Från Lagerlöf till Tjeckov

Sedan dess har han bland annat spelat skeppare i Herr Arnes Penningar och ängel i Resenärerna, som även blev kortfilm 2013. Nu är han det pensionerade hovrättsrådet Sorin i Anton Tjeckovs Måsen.

– Han är gammal och sträng, säger Filip om rollen.

Hur är du själv som person?

– Snäll och trevlig, tror jag.

Sångare i flera konstellationer

Men teatern är inte det enda stora intresset. Filip Backström sjunger i två gospelkörer och är dessutom frontman i bandet Phil's Riders of the Storm.

Se hela inslaget med Filip Backström i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#hejupplanning

Mer i ämnet