Pappans vädjan gav resultat – hundratals studsbollar i brevlådan

Publicerad

För en vecka sedan skrev Martin Öjes utanför Uppsala en vädjan på facebook. Responsen blev enorm.

I köket hemma hos familjen Johansson Öjes står tre plastlådor fulla med studsbollar i alla möjliga färger och mönster. William Johansson visar upp några av sina favoriter: en som har glitter inuti och en som börjar blinka när den studsar mot golvet.

– Nu har William upp emot 700 bollar, berättar pappa Martin Öjes som inte hade väntat sig denna enorma respons.

Inlägg med stor spridning

I förra veckan skrev han en vädjan på facebook. Han bad sina vänner att skicka studsbollar för att muntra upp hans nedstämde son William som bland annat har autism och Adhd. Inlägget delades hundratals gånger och spreds även till okända som också de följde uppmaningen.

Värmande hälsningar

Brevbäraren har de senaste dagarna levererat säckar med post. Det kommer hälsningar från Skåne i söder till Lappland i norr och det har även kommit hälsningar från utlandet, bland annat Estland och Spanien.

– Barn skriver egna brev och vill göra William glad genom att ge honom sina bollar. Som mamma känns det fantastiskt att se ett så stort engagemang, säger Jennie Johansson.

Se mer i klippet ovan och hör William berätta om sina studsbollar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.