Foto: SVT/Fouad Youcefi

Polisen vädjar om hjälp efter grova rånet mot funktionsnedsatt par i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En blind man och en kvinna med ett psykiskt funktionshinder överfölls av tre knivbeväpnade rånare. Nu vill polisen få hjälp från allmänheten.

Rånet skedde vid 20.30-tiden på måndagskvällen. Paret attackerades i en gångtunnel i korsningen av Kungsängsleden och Dag Hammarskjölds väg i Uppsala. Enligt polisen fick de tre gärningsmännen med sig parets väskor, mobiltelefoner och smycken. Offren var en blind man i och hans ledsagare – en kvinna med en psykisk funktionsnedsättning.

– De blev naturligtvis oerhört chockade, och blev också tvungna att uppsöka sjukhusvård, säger Lisa Sannervik, talesperson vid Polisen i Uppsala.

Polisen uppger att offren haft svårt att beskriva gärningsmännen och att signalementet de lämnat varit ”diffust”, på grund av deras funktionsnedsättningar. Efter händelsen skickades hundpatruller till platsen, utan att få upp något spår av intresse i ärendet. Nu vädjar polisen istället till allmänheten för att få fast rånarna.

– Vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iaakttagleser på platsen, dels om personer som uppehållit sig på platsen innan det här rånet, dels efteråt om man sett någon springa från platsen, eller sett någon bil köra iväg, säger Lisa Sannervik.

Reporter: Hur mycket har ni egentligen idag?

Idag har vi egentligen väldigt lite i vittnesiaktagelser. Offren har inte kunnat lämna någon utförlig beskrivning på de här gärningsmännen utan vi vet att det handlar om tre personer, och att de är män.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.