Polisen varnar för oseriösa knivslipare

Uppdaterad
Publicerad

Två misstänkta bedragare greps på fredagskvällen.

På fredagskvällen grep polisen två personer i Långtora utanför Enköping, misstänkta för bedrägeri. Polisen hade fått larm om att duon hade besökt en bondgård i området och erbjudit sig att slipa knivar och vässa borrar. När arbetet var utfört hade priset för det mångdubblats.

– Priset uppgavs vara 29 kronor per föremål, men när de två kom tillbaka med de vässade redskapen sade de att priset var 29 kronor per centimeter. För den som larmade polisen skulle totalsumman bli 74.000 kronor, berättar Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen till Upsala Nya Tidning.

De misstänkta bedragarna greps och fördes till polishuset i Enköping för förhör sent på fredagskvällen.

Polisen varnar för oseriösa knivslipare som emellanåt dyker upp på landsbygden under sommarhalvåret. Både privatpersoner, lantbrukare och företag kan råka ut för bedragarna.

De är ofta hotfulla och kräver ockerpriser för sitt arbete som sällan är professionellt utfört, uppger polisen till UNT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.