Politiker kräver svar om nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Per Åsling (C), ordförande i riksdagens skatteutskott och ledamot i skatteverkets insynsråd vill ha svar om planerna på att lägga ner skattekontoren.

Per Åsling (C) vill att generaldirektör Ingemar Hansson kallar till ett extra insynsråd om nedläggningen av landsortskontor.. Orsaken är hotet om nedläggning av skatteverkets landsbygdskontor, bland annat i Enköping.

– Jag är inte nöjd med bristen på underlag. Vi är många som vill se underlaget och det räknar jag med att man kan lägga fram snarast möjligt, skriver Per Åsling i ett pressmeddelande.

Berör 11 kontor

Skatteverket är eventuellt på väg att avveckla 11 regionala landsortskontor – trots flera politiska beslut om att myndigheten ska beakta möjligheter till decentralisering, enligt pressmeddelandet.

– Den information vi fått ta del av så här långt håller inte. Jag kan inte se hur man uppnår decentralisering genom att centralisera till större orter och det är en anständighetsfråga att förklara det, skriver Per Åsling (C).

– Det borde inte vara några konstigheter att lägga fram underlaget och förklara hur man tänkt. Skattebetalarna bör ha rätt att få insyn i hur myndigheter arbetar, tar sina beslut och fullföljer de uppdrag regeringen ger dem, skriver Per Åsling (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.