Politiker nobbar GUC:s elever

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på GUC i Uppsala har vid två tillfällen bjudit in politiker att komma och titta på deras musikalföreställning och sedan prata om nedläggningen. Men politikerna kommer inte.

En rad kommunpolitiker däribland utbildningsnämndens ordföranden Caroline Andersson, (S), har bjudits in till att se musikalen Hair som GUC:s elever nu sätter upp, och sedan diskutera nedläggningshotet som hänger över skolan. Men ingen politiker har tackat ja.

– Det känns som att de redan bestämt sig för att lägga ned, de kommer inte ens och kollar. Vi har så mycket att erbjuda, jag tror att om de kom och kollade så skulle det förstå det, säger Vanja Ivarsson, estetelev på GUC.

Skolnedläggning GUC och Boland

Vad är det ni vill säga till politikerna då?

– Vi vill berätta för dem hur viktig kulturen är för oss och för staden och hur stor del det är just med dans och teater, säger Julia Grönberg, estetelev på GUC.

”Bättre i lugn och ro”

Caroline Andersson (S) finns inte tillgänglig för en kommentar nu men hennes politiska sekreterare Elin Ylvasdotter svarar i hennes ställe.

– Hon gör bedömningen är att musikaltillfällena inte är optimala för den här typen av samtal. Det passar bättre med enskilda och separata samtal i lugn och ro.

Men vad är det som säger att det inte skulle bli lugnt?

– Det är den bedömningen vi gjort, säger Elin Ylvasdotter.

Caroline Andersson (S), har dock tackat ja till att träffa estetlärarna. Men ingen media får närvara då.

– Det är inte det att vi inte vill att lärarna kontaktar media. Men vi tror att det blir lugnare utan media under det här mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolnedläggning GUC och Boland

Mer i ämnet