Tv-spel i skolan stärker kompisband

Uppdaterad
Publicerad

På S:t Iliansskolan i Enköping har tv-spel blivit populärt på rasterna. Tanken är att det ska stärka gemenskapen bland eleverna.

Koncentrationen är stor i ett hörn av cafeterian på S:t Iliansskolan i Enköping. Här är det fotbollsspelet FIFA 15 som gäller. Skolan har haft en period med turneringar på rasterna.

– Det är ju bra. Det finns vissa elever som inte har till exempel spelkonsoler och då får de passa på att prova att spela FIFA, säger Abdi Mustafa.

Alla spelar mot alla och tanken är att gemenskapen på skolan ska stärkas.

– Elever som aldrig pratat och suttit med varandra börjar helt plötsligt spela fotbollsspel och sitter och pratar om sina lag och sina favoritspelare, säger Dzevad Tatarevic, elevassistent på S:t Iliansskolan.

Skol-SM i Uppsala

Turneringarna har blivit väldigt populära och det finns en spelförening på skolan. Extra bra har det gått för Jesper Enström som tagit sig till Skol-SM i Uppsala den 25 april.

– Det känns kul, jag visste inte att något sådant här skulle kunna hända, säger Jesper Enström.

Ny period

Men nu är det slut på spelandet på rasterna för den här gången. Det är dags med en ny period med ett nytt tema. Vilket är inte bestämt än. Men Karmell Ibrahim verkar i alla fall veta vad hon tycker.

– Jag tror att det är väldigt många som kan relatera till fotboll och FIFA på den här skolan, därför tror jag att det är mycket roligare än schack och sådant, säger Karmell Ibrahim.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.