Foto: SVT

2 200 nya asylplatser finns i Värmlands kommuner

Uppdaterad
Publicerad

De värmländska kommunerna kan tillsammans erbjuda ytterligare 2 200 platser för asylsökande. Det framgår av de svar Länsstyrelsen fått in efter en förfrågan om tillfälliga boenden.

Efter uppmaningen till de värmländska kommunerna om att se över vilka boenden som finns skulle kunna bli tillfälliga asylplatser har nu svar kommit in till länsstyrelsen.

Just nu har länsstyrelsen en lista på 2200 tänkbara akutplatser i Värmland, varav 500 i kommunal regi. Migrationsverket kan sedan teckna avtal om platserna ska utnyttjas för flyktingboende.

I går blev det känt att Hammarö kommun som tidigare inte haft så stort flyktingmottagande nu erbjuder plats för 300 nyanlända, 60 i kommunala lokaler på Sätterstrand och 240 på vandrarhem, campingplatser och hotellanläggningar i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.