Rolls Royce fabrik i Kristinehamn. Foto: SVT

53 får lämna Rolls Royce

Uppdaterad
Publicerad

53 personer får lämna Rolls Royce i Kristinehamn, det är resultatet efter förhandlingar som startade efter varslet i höstas.

I november förra året varslade företaget 127 personer om uppsägning. Att det blir 53 personer som sägs upp beror enligt platschefen Hans Johansson på flera faktorer.

– Dels har ett antal personer slutat, sedan har vi också granskat de förändringar som vi ska göra och lyckats behålla flera arbetstillfällen, säger han.

rollsroycevarsel

Av dem som måste gå är 25 tjänstemän och 28 tillhör IF Metall. Enligt Hans Johansson är den största förändringen som kommer ske i företaget att man slutar med egen maskinbearbetning. På tjänstemannasidan kommer man bland annat minska på dem tjänster som säljer reservdelar.

Under tisdagen informerades personalen om att förhandlingarna var klara och under onsdagen kommer de berörda personerna få besked om uppsägning.

– Det är naturligtvis en tryckt stämning här idag, säger Hans Johansson.

Enligt honom finns det i nuläget finns inga planer på vidare varsel.

– Vi rustar oss för att vända situationen i Kristinehamn så den blir långsiktig och hållbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

rollsroycevarsel

Mer i ämnet