Polisen letar efter försvunnen man i Årjäng

Uppdaterad
Publicerad

Poliser och personer från organisationen Missing people sökte i natt efter en man i 70-årsåldern som är efterlyst som saknad i Årjäng. Anhöriga slog larm igår om att han försvunnit från sin bostad, berättar Ronny Brattström, vakthavande polisbefäl i Värmland.

Mannens mobil låg enligt polisen kvar i bostaden och bilen är borta. Polisen tror därför att han har kört hemifrån.

Om mannen inte hittats innan dess planerar polisen att skicka ut en helikopterstyrka på morgonen, när det ljusnat, för att fortsätta letandet.

Mannen anmäldes försvunnen vid femtiden på tisdagseftermiddagen. Då hade anhöriga hört från honom senast på måndagskvällen. I nuläget har polisen inga misstankar om att den saknade utsatts för brott, men heller ingen förklaring till varför han har försvunnit.

-Vi vet inte, säger Brattström.

Senare på onsdagsförmiddagen fick polisen i Värmland besked om att mannen har hittats på ett sjukhus i Norge där han vårdas efter en trafikolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.