Till vänster Ante Karlsson, ny assisterande tränare för Färjestad. I mitten huvudtränare Tommy Samuelsson och till höger assisterande tränaren Claes Eriksson. Foto: Stefan Eriksson, Färjestad BK

Anders Karlsson ny assisterande tränare för FBK

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad har fått en ny assisterande tränare

Anders ”Ante” Karlsson blir ny assisterande tränare i Färjestad BK. Anders Karlsson lämnar därmed jobbet som assisterande tränare i Södertälje SK. Tidigare har han också tränat Timrå IK.

– Jag känner en väldigt stor inspiration och det ska bli spännande att ta del och att vara en del av Färjestads pussel, säger Anders Karlsson.

Känd sedan tidigare

För FBK:s sportchef, Leif Carlsson, är Anders Karlsson ingen ny bekantskap:

– Jag har känt ”Ante” i många år då vi gått mycket utbildningar tillsammans. Vi har pratat en del genom åren, men det här har varit en längre process där vi haft fler kandidater till jobbet. Till slut föll valet på ”Ante”, och vi ser det som väldigt positivt att han tidigare har jobbat mycket med juniorer. Han är en bra utbildare, säger Carlsson.

Genom rekryteringen av Anders Karlsson är Färjestads tränarstab komplett: Tommy Samuelsson, huvudtränare, Clas Eriksson, assisterande tränare, ”Ante” Karlsson, assisterande tränare och Maciej Szwoch, målvaktstränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.