Foto: Orrholmsskolan

Antimobbnings-skyltat på skola i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Först införde man rastaktiviteter, nu har man satt upp skyltar mot mobbning. Orrholmsskolan i Karlstad jobbar aktivt mot all form av diskriminering.

På tisdagen sattes de två antimobbningsskyltarna upp vid Orrholmsskolan i Karlstad – något som blivit väldigt gillat. På skolans Facebooksida har inlägget redan fått över 1000 likes.

Skolan försöker hela tiden att jobba aktivit mot mobbning.

#mobbning

– Vi har jobbat mycket med att aktivera elever för att komma ifrån konfliktsituationer. I våras införde vi dagliga rastaktiviteter. Det här har fortsatt nu under höstterminen, nu är det äldre elever som håller i rastaktiviteterna och hittar på lekar, säger Louise Hellgar, lärare på Orrholmsskolan.

Förälder skänkte skyltarna

Det kan vara allt från hopprepsutmaningar till att lära sig jonglera. En elevenkät ligger till grund för Orrholmsskolan sätt att arbeta.

– Det kom fram att många konflikter berodde på att eleverna inte hade något att göra på rasterna.

Och nu har man alltså även skyltat mot mobbning.

– Vi fick de här två skyltarna av en förälder. Det kändes helt rätt att sätta upp dem.

Vad tycker eleverna?

– De tycker att det är jättebra. Det är ju inte så att vi tror att allt löser sig bara för att man sätter upp en skylt. Vi jobbar hela tiden aktivt med att alla ska få vara som de är och att alla ska känna sig trygga i skolan och på fritids, säger Louise Hellgar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#mobbning

Mer i ämnet