Foto: Lars Göran Pettersson

Asfalterat skidspår invigdes

Uppdaterad
Publicerad

Nära fyra miljoner kronor har satsningen på en asfalterad och handikappvänlig skidbana i Filipstad kostat. I dag invigdes den.

3, 3 kilometer asfaltsbana slingrar sig nu genom Kalhyttan i Filipstad. Bakom satsningen står Filipstads skidförening som med hjälp av pengar från Allmänna arvsfonden, Riksidrottsförbundet, Region Värmland och Filipstads kommun anlagt en asfalterad bana som öppnar för rullskidor, inlines, rullstol och hjulförsedda kälkar.

– 3, 8 miljoner kronor har det kostat, säger skidföreningens ordförande Lars-Göran Pettersson.

Järnmannen Anders Olsson var den som fick äran att inviga anläggningen. Men han klippte inte bara bandet utan deltog också i en kälktävling tillsammans med handikappidrottarna Andreas Nilsson och Sabina Johansson.

– Satsningen vänder sig främst till handikappidrottare och ungdomar, säger Lars Göran Pettersson och berättar att 1400 meter av banan saknar backar och är särskilt anpassad för de som vill träna med rullstol eller kälke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.