Mannen med balans

Uppdaterad
Publicerad

Det finns många underliga och fantasifulla titlar att ha på sitt visitkort. På Rud i Karlstad bor balansmannen Tommy Saxenborn.

Tommy försöker skapa sig ett levebröd av sin underliga förmåga att balansera saker. Cykel, skottkärra, skridsko, golfklubba. Allt åker upp i ansiktet och får balansera på Tommys haka, näsa eller kind.

– Balans är naturligtvis en viktig egenskap, men det handlar också mycket om koncentration och förmåga att fokusera och inte tänka på omgivningen, säger Tommy Saxenborn.

Reklaminriktad

Som balansmannen tänker han sig en framtid på mässor, reklamjippon eller lansering av nya produkter. På en trädgårdsmässa till exempel skulle han kunna väcka uppmärksamhet åt en utställare av trädgårdsredskap genom att balansera spadar, räfsor eller en skottkärra på hakan. En möbeltillverkare skulle kunna lansera sin nya stolmodell genom en reklamkampanj med foton där balansmannen balanserar stolen på sin näsa.

– Min dröm är att kunna balansera en grill, som brinner så lågorna slår upp, på hakan, kanske också med en köttbit på grillen, säger balansmannen Tommy Saxenborn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.