Besvikna på flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer kritik mot förhållandena vid flyktingboendet HK-center i Kristinehamn.

Enligt uppgifter till SVT har många av de boende idag vägrat att äta på grund av att samma mat serverats flera dagar i rad. Flera personer uppges också ha blivit dåliga av maten.

– Vi bor nästan 450 personer här. Det har varit olika problem i nästan tre veckor, säger en av de boende till SVT Nyheter Värmland.

Enligt den boende är det bland annat brist på tvättmaskiner och långa köer till matserveringen.

– Idag var det många som inte åt frukost eller lunch. Det var samma mat för tredje dagen i rad, ris, grönsaker och litet kött. Den luktade dåligt och folk blev sjuka och dåliga av maten.

Enligt Lotta Anderberg, chef för Migrationsverket i Värmland, uppfyller dock boendet de krav man ställt vid upphandlingen.

– Vi anser att maten uppfyller de krav vi skrivit avtal om. Jag har varit där flera gånger förra veckan och då serverades inte samma mat. Jag har själv ätit av maten och har inte hört att någon har blivit dålig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.