Bristfälliga asylboenden i Storfors

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket väljer att avsluta avtalet med leverantören och flytta de 66 boende.

Det var under en ominspektion iden 4 maj som det stod klart att de fel och brister som tidigare påtalats för leverantören fortfarande inte har åtgärdats. Det handlar om fuktskador, smuts och dålig ventilation.

– Migrationsverket ser alltid först och främst till att de asylsökande ska ha ett värdigt boende och därför förlänger vi inte avtalet med leverantören, säger Liselotte Anderberg, chef för Migrationsverkets mottagningsenhet, Karlstad i ett pressmeddelande.

Privat boende

Enligt Migrationsverket har man vid upprepade tillfällen bett leverantören för det privata boendet att åtgärda bristerna. Nu har man tröttnat – verket avslutar avtalet och flyttar de asylsökande som bor i de berörda husen.

– I dagsläget bor 66 asylsökande i dessa hus. Vi har informerat om att de inom kort flyttar till andra asylboenden i närområdet, säger Liselotte Anderberg, Migrationsverket Karlstad.

Boendet med plats för 87 asylsökande omfattar sju villor på olika adresser i Storfors samhälle. De asylsökande kommer att flytta ut senast den 15 maj då avtalet löper ut.

Fotnot:

Den bild som vi tidigare publicerade i samband med den har artikeln var tyvärr felaktig. Den fastighet som visade där ska inte stängas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.