Ett träningspass med Carlstad Crusaders. Foto: SVT

Carlstad Crusaders är Champions League-mästare

Uppdaterad
Publicerad

För första gången i klubbens historia är Carlstad Crusaders Champions League-mästare i amerikansk fotboll. Titeln lyfter de efter en tveklös seger med 84-49 mot Vukovi Beograd. 

Finalen i Belgrad öppnade matchen självsäkert med Jack Moro som tog ledningen för Carlstod Crusaders efter bara några minuter. Sedan tog de bägge lagen växelvis poäng. Men i början av andra kvarten vände det, Crusaders började göra obsevarade touchdowns och drog ifrån.

Sedan följde en fullkomlig poängfest. Brett Koepp och Anders Hermodsson ägde planen medan serberna vägrade att lära sig av sina misstag och fortsatte att försöka tackla Brett och Anders högt.

Bägge lag slet in i det sista

Trots att siffrorna drog iväg i slutet av matchen höll matchen hög nivå rakt igenom. Serberna gav inte upp hoppet om en comeback.

Slutresultatet skrevs till hela 84-49 efter att Crusaders gått till halvtidsvila med ledning 55-28. Crusaders lever fortfarande efter mottot “Det viktiga är inte att vinna, utan att vinna med mycket”, ett framgångsrecept både i Sverige och i Europa.

Därmed har Carlstad Crusaders fem raka SM-guld, guld i Champions League North där bästa laget i Norden koras och nu även titeln som bästa klubben i Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.