Filipstadsbon Joakim Lambertsson bor i närheten av mordplatsen. Foto: SVT

Granne till mordoffret: ”Det känns som ett vansinnesdåd”

Uppdaterad
Publicerad

Joakim Lambertsson kom till mordplatsen strax efter dådet.

– Det känns inte bra i dag. Jag kände offret, han var lite av gårdstomte här i kvarteret, säger Filipstadsbon Joakim Lambertsson.

Han bor i närheten av platsen där 60-åringen knivmördades igår kväll.

Mordet i Filipstad

– Det känns nu som att det här är ett vansinnesdåd.

Joakim Lambertsson hade gått och lagt sig för kvällen men när han fick höra vad som skett tog han på sig kläderna och gick ut och såg mannen ligga på marken.

– Jag kan inte förstå att någon ville göra den här snälle mannen något ont, säger han.

Många vittnesförhör

Polisen har ett vittne som gjort iakttagelser i slutdelen av attacken.

– Vi vet vart åt gärningspersonen försvann, men det är sista iakttagelsen, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman.

Ingen har ännu gripits för dådet och de 40-talet vittnesförhör som hållits av polisen under fredagen pekar inte i någon särskild riktning vad gäller gärningsperson.

Under fredagseftermiddagen skickade Värmlandspolisen ut ett pressmeddelande om att offret setts samtala med en ung kvinna och en man i 35-40-årsåldern cirka 15 minuter innan mordet ägde rum.

Den unga kvinnan ska ha gått i väg och polisen är nu angelägna om att komma i kontakt med mannen som offret pratade med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Filipstad

Mer i ämnet