Foto: SVT

E18 upp på ministerns bord

Uppdaterad
Publicerad

Snabbare och bättre förbindelser mellan Stockholm och Oslo. Den frågan diskuterade under gårdagen styrelsen för Grensekomitéen Värmland-Østfold och infrastrukturminister Anna Johansson (S).

– E18 är viktig för hela Värmland men även för huvudstäderna i Sverige och Norge säger Daniel Schützer (S), kommunstyrelsens ordförande i Årjäng och ordförande i Grensekomitéen. Nu har man på norsk sida beslutat om trefältsväg fram till gränsen och då måste vi på svensk sida åtgärda den stora flaskhalsen mellan Töcksfors och Valnäs vid Segmon.

Under mötet ska infrastrukturminstern ha berättat att hon tagit initiativ till ett ökat samarbete med de andra nordiska ministrarna kring infrastrukturfrågor och att hon vill se en ökad samsyn och mer samplanering.

– För vår del i Grensekomitéen var det ett positivt möte där vi fick lyfta vår viktigaste fråga direkt med ministern, säger Daniel Schützer.

Efter mötet med ministern träffade styrelsen även större delen av Värmlandsbänken i riksdagen och där togs initiativ till ett gemensamt möte mellan norska och svenska riksdags- och stortingsledamöter i regionen.

Om Grensekomitéen

Grensekomitéen jobbar med infrastrukturfrågor och arbetar just nu för en helt ny järnvägsförbindelse längs E18-korridoren med höghastighetståg mellan Oslo och Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.