Foto: Årjängs kommun

Efter drunkningstillbud – asylsökande stoppas från bad

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera drunkningstillbud har man beslutat att tillfälligt stänga simhallen i Årjäng för asylsökande.

I ett pressmeddelande skriver kommunen att det inträffat flera drunkningstillbud på Årjängs Bad- och Friskvårdscenter med asylsökande. Det senaste tillbudet inträffade i lördags då en person upptäcktes på botten av bassängen. Personalen ingrep och kunde rädda personens liv.

Beslutet att stänga simhallen för asylsökande är tillfälligt och har tagits av Owe Lindström, chef för Medborgarservice i samråd med asylboendena.

– Jag kan inte låta personalen arbeta i en miljö där det kommer in stora grupper som inte kan våra regler och inte förstår vårt språk, säger Owe Lindström, chef Medborgarservice. Det är alldeles för osäkert både för vår personal och för våra besökare.

– Beslutet gäller tills informationen har översätts till aktuella språk och vi vet att informationen har nått ut. Detta görs under veckan. Sedan är de asylsökande välkomna till en ännu tryggare simhall. Det känns bra att ha tagit beslutet i samråd med asylboendena, säger Owe Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.