Ekshärad kan få öl och vin i lunchrestaurangen

Uppdaterad
Publicerad

En livsmedelshandlare i Ekshärad har lämnat in en ansökan om serveringstillstånd. Det kan bli ortens fjärde matställe med alkoholtillstånd och den första matbutiken.

I snart femtio år har Ica Indianen i Ekshärad haft öppet med mat genom kassan i livsmedelshallen och mat över disk i restaurangen. Nu har Ica-handlaren Janne Nordmark ansökt om tillstånd att också kunna erbjuda öl eller vin till maten i sin mjölkbar.

– Jag är inte ute efter att starta någon pub-verksamhet, utan god dryck till bra mat. Det är min målsättning. Vi har jättemycket gäster på sommaren och en del av dom vill ha öl och vin till maten, säger Janne Nordmark.

”Restaurang med bra sortiment”

Ekshärad ligger vid 62:an. Många har vägarna förbi, både turister och godstransporter. Många resenärer är hungriga och några stannar i Ekshärad för en bit mat.

– Jag tänker mig en restaurang med bra sortiment, enkel mat, men också tillgång till lite öl och vin, säger Janne Nordmark.

– Ärendet är redan ute på remiss, säger Hagfors alkoholhandläggare Öyvind Skogsberg. Beslut kan komma redan om 3-4 veckor. Är allt grönt går det igenom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.