Få på blöt picknick

Publicerad

Nästan 1300 personer hade anmält på facebook att de skulle komma till dagens Valborgspicknick på Gubbholmen i Karlstad. Men det var få som trotsade vädret och tog sig dit.

Det var två studenter som tyckte Karlstad behövde en studenttradition kring Valborg och man tog initiativet till en picknick på Gubbholmen. En facebookgrupp bildades och nästan 1300 personer anmälde att de skulle vara med under picknicken. Men vid klockan 13.30, när Värmlandsnytt besökte partytälten på Gubbholmen, var det bara ett sextiotal personer där. Stämningen var dock god.

– Jag tycker studentföreningen Pelikan gör ett guldjobb här, min egen förening Läsk kommer senare vet jag. Sen har vi ett tåg som går vid femtontiden i staden, så då kommer fler, men än är det lugnt, säger Emil Blomstedt, en av initiativtagarna.

Emil Blomstedt och Leo Engqvist tänkte från början dra ihop ett mindre gäng med studenter som skulle fira tillsammans. De hade inte förväntat sig att så många som 1300 skulle visa intresse för picknicken.

– Det är absurt egentligen, det blir lite Woodstockeffekt, man tror att det ska kommer lite men det kommer mycket. Vi får se, några trodde det skulle vara på kvällen. Jag får nog vara kvar här ett tag, säger Emil Björnstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.