Filipstad bäst på friluftsliv

Publicerad

Filipstad är Värmlands läns bästa friluftskommun och hamnar på plats 26 i en undersökning där 241 kommuners arbete med friluftsliv bedömts.

Resultatet presenterades på Tankesmedjan för friluftsliv i Örebro i dag. Örnsköldsviks kommun utsågs till Sveriges Friluftskommun 2015.

– Friluftsliv är viktigt för både vår hälsa, välbefinnande och för naturkontakten. Många kommuner gör ett storartat arbete för att underlätta för medborgarna att uppleva naturen. Med priset vill vi uppmärksamma dessa lokala insatser för att utveckla friluftslivet, säger Naturvårdsverkets vikarierande generaldirektör Eva Thörnelöf.

Priset för Sveriges friluftskommun 2015 är en check om 50 000 kronor att använda till arbete med friluftsliv. Utmärkelsen delas ut av Naturvårdsverket i samarbete med Svenskt Friluftsliv och Sveriges Kultur- och Fritidschefers förening.

Så här placerar sig Värmlandskommunerna:

Filipstad: 26, Kristinehamn: 41, Sunne: 55, Karlstad: 65, Säffle: 102, Torsby: 105, Forshaga: 128, Grums: 134, Arvika: 165, Hammarö: 185, Storfors: 196, Eda: 205, Årjäng: 205, Hagfors: 233. Kil och Munkfors deltog ej i undersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.