Finnskogsvalsen avgjord

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen kördes ännu en upplaga av anrika Finnskogsvalsen. Ett 100-tal rallyekipage gjorde upp i skogarna kring Torsby.

Finnskogsvalsen är ett rally som har körts i norra Värmland sen 1964. Arrangerande MK Ratten lockade i år ett 100-tal ekipage. Och tävlingsledaren tycker att Finnskogsvalsen bjuder på mer action än det betydligt mer mediebevakade svenska VM-rallyt som hålls i februari.

– I huvudklassen finns Sveriges framtida rallyförare. De satsar ganska hårt för att snabbt ta sig framåt i karriären. Sedan har vi ett antal SM-åkare som också satsar väldigt hårt. Därför ska man ut och titta på de här bilarna. Det är mer action här än i svenska rallyt, säger tävlingsledaren Sven Täppers.

Ute i skogarna runt Torsby har 250 ideellt arbetande funktionärer gjort sitt för att tävlingarna ska flyta på som tänkt. En del av dem har varit med länge.

– Första gången var väl för tio år sedan, säger Edgar Amén från Likenäs.

Men du har hållit på med rally längre?

– Ja, skrattar Edgar Amén. Sedan 1972.

Snabbast i årets Finnskogsvalsen var Joachim Carlström, Gullabo RC.

Hela resultatlistan från Finnskogsvalsen hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.