Foto: Jonas Ekströmer/TT

Flera värmländska namn i Melodifestivalen 2016

Uppdaterad
Publicerad

Degerforsspelaren Boris Lumbana kommer vara med i deltävling 3 – men under artistnamnet Boris René. Jimmy Jansson och Linda Bengtzing är andra namn med Värmlandsanknytning.

Boris René kommer att delta i deltävling 3 som går i Norrköping. Han tävlar med bidraget Put your love on me  som är skriven av

honom själv samt Tobias Lundgren och Tim Larsson. Boris René debuterar i Melodifestivalen. Han släppte 2013 singeln Alive men är kanske mer känd som fotbollsspelare i Superettan-klubben Degerfors.

En annan låtskrivare från Värmland är Jimmy Jansson som tillsammans med Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru står bakom bidraget Håll om mig hårt som gruppen Panetoz kommer framföra i deltävling 4 i Gävle. Joimmy Jansson har själv tävlat som artist i Melodifestivalen 2002, 2005 och 2007 och som låtskrivare har han varit med 2014 och 2015.

I samma deltävling ser vi även Linda Bengtzing med Killer girl. Hon har skrivit låten tillsammans med Mattias Kallenberger, Andreas Berlin och Dag Öhrlund. Bengtzing har varit med fem gånger i Melodifestivalen, första gången var 2005 med låten Alla flickor.

Den första deltävlingen går i Göteborg den 6 februari. Därefter väntar Malmö den 13 februari, Norrköping den 20 februari och Gävle den 27 februari. I varje deltävling finns sju bidrag, totalt handlar det alltså om 28 låtar. Här kan du se vilka som tävlar i de olika deltävlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.