Hunden på bilden har inget med hundarna i artikeln att göra.

Karlstadspar förbjuds ha djur

Uppdaterad
Publicerad

De tre hundarna var undernärda. hade förväxta klor och hölls instängda i rum fyllt med deras avföring. Nu förbjuds ägarna ha djur.

Ett par boende i Karlstad kommun förbjuds ha djur, det efter ett beslut av länsstyrelsen. Enligt beslutet från länsstyrelsen ska paret under en lång tid ha misskött sina hundar och flera kontroller ska ha skett hemma hos dem. Vid en inspektion för ett år sedan mådde de tre hundarna inte bra. Minst två av hundarna ska ha varit magra och en hund haft hudproblem och varit hårlös på benen.

Ytterliggare en inspektion på hösten 2014 visade att hundarnas status försämrats. På samtliga hundar sågs och kändes revben, höftknölar och ryggrad tydligt. En av hundarna ska ha börjat hetsäta äpplen när den släpptes lös i trädgården. Två av hundarna hölls instängda i ett sovrum där det fanns stora mängder avföring och urin på golvet, den tredje hunden hölls instängd i en liten transportbur.

Med grund i djurskyddslagen förbjuds paret att både ta hand om och skaffa djur och beslutet gäller tillsvidare. De måste även göra sig av med djuren de har inom tre veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.