En lastbil i diket på länsväg 767 Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Halt i hela länet

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat under morgonen och skolskjutsar har ställts in.

Bland annat har en lastbil kört av vägen i höjd med Kungsskogen. Räddningstjänst och polis finns på platsen. Enligt de första uppgifterna tar sig inte föraren ur fordonet.

Ytterligare en lastbil har kanat av vägen i Charlottenberg, föraren ska enligt polisen ha klarat sig utan skador. På riksväg 61 har en olycka inträffat i höjd med Norsälvens trafikplats, med stora trafikstörningar som följd.

I västra Värmland, i Eda och och Årjäng har skolskjutsar ställts in på grund av halkan.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för risk för kraftig frostbildning och halt på vägarna. Under dagen kommer det dessutom regn på kalla vägbanor. På grund av det rådande läget på vägbanorna så jobbar Trafikverket hårt med att preparera vägarna.

– Allt som kan skickas ut är ute. De saltar, sandar och plogar där det behövs, säger Linda Spångberg vid Trafikverkets trafikcentral.

På trafikcentralen har de översikt av var bilarna är och de finns runt omkring i hela Värmland under tisdagsförmiddagen.

– Men småvägarna prioriteras inte först när det är mycket att göra.

Vägarna är kalla och när fukten landar på vägbanan blir det därför glashalt.

– Ta det försiktigt, uppmanar Linda Spångberg vid Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.