Teddybears och Tomas Ledin är två av akterna under Arvika hamnfest.

Hamnfesten hoppas på rekord

Uppdaterad
Publicerad

Nu inleds den elfte upplagan av Arvika hamnfest. Och först ut på scen är rapparen Lorentz.

Förra året besökte 23 500 personer tredagarsfestivalen och i år hoppas arrangörerna slå publikrekord.

– Vi kan släppa in 9000 personer per dag. Biljettförsäljningen går bra, men helgvädret blir avgörande för hur många impulsbesökare som sätter sig på cykeln och kommer hit, säger Fredrick Berntsson, artistbokare för hamnfesten.

De fyra scenerna kommer intas av en bred artistskara. Bland annat Tomas Ledin, som gör sin jubileumskonsert, Maskinen, Teddybears, Nause, Vigiland, Weeping Willows, Norlie & KKV, Stockholm Syndrome och så ortens egna Möra Per.

– Det är kul att Arvikas storheter Möra Per kommer avsluta familjedagen på lördag, med full scen. Både gamla bandmedlemmar och gästartister, säger artistbokare Fredrick Berntsson.

Vad tycker du själv är årets höjdpunkt?

– Teddybears, som fick ställa in sin konsert förra hamnfesten på grund av en skateboardolycka, de har lovat att leverera utan dess like och har med sig ett gäng gästartister, bland annat Swingfly, säger Fredrick Berntsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.