Foto: Andrea Ivares Berglind

Han får P-G:s plats i VM

Uppdaterad
Publicerad

P-G Andersson avstår att köra VM-deltävlingen i Argentina. Han ger istället 19-åriga rallycrosstalangen Thomas Bryntesson chansen att ratta teamets VW Polo RX i finalerna.

– Jag är otroligt glad att Marklund Motorsport gillade mitt förslag och gick med på att låta Thomas ta över min plats, säger P-G i ett pressmeddelande. 

19-åriga Thomas Bryntesson bor i Värmländska Töcksfors och debuterade med rallycross så sent som i fjol i den supernationella klass 2. Säsongen blev framgångsrik och han kammade hem segern i Norgecup.

– Han är en mycket ung och lovande talang som jag tror mycket på, så det känns verkligen bra att få vara med hjälpa honom nu när möjligheten dök upp.

Thomas Bryntesson:

– P-G är suverän! Det riktigt stort av honom och Marklund Motorsport att ge mig den här chansen. Jag är otroligt glad och tacksam, säger han i ett pressmeddelande.

Tävlingen i Argentina körs 28-29 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.