Hockeyfeber i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

Uppflyttningen har Filipstads IF firat med att renovera hemmaarenan Wasahallen och spelarna har själva snickrat.

Wasahallen är mer än 25 gammal och var i behov av en uppfräschning. Det har skett i sommar med hjälp av några eldsjälar och inte minst av spelarna själva.

Nästan FBK-klass

Hallen har fått ny entré och caféet större kapacitet för en väntad publikökning. Dessutom har A-laget fått ett helt nytt omklädningsrum, som inte ligger topplagen Färjestad och BIK Karlskoga långt efter.

– Nästan hela semestern gick åt att gå här och pula, säger Anton Magnusson, forward i Filipstads IF.

– Men det blev bra, grabbarna blev nöjda också. Det betyder mycket för laget. Det är skönt att komma till träning och match och allting ser bra ut, rent och snyggt och alla saker är där dom ska.

Publiksuccé

Redan i division 3 hade FIF bra publik, runt 400 i snitt, men nu väntar nya tider för Filipstadshockeyn. De gamla lokalderbyna mot Hällefors byts mot matcher mot namnkunnigare värmlandslag som Grums och Viking från Hagfors.

– Det är första gången, som Filipstad är uppe i division 2, säger tränaren Stefan Asplund. Det märks ett väldigt drag i hela stan.

Spelarna och föreningen tror själva att de kommer stöta på en del problem och man är spända på att ta emot lag som Grums och klassiska Viking från Hagfors i Wasahallen.

– Det ser vi väldigt mycket fram emot och publiken med. Det klingar högt, säger Stefan Asplund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.