Mycket folk följer tävlingarna i Höljes Foto: SVT/Anna Tjäder

Höljes får fler rallycross-VM

Uppdaterad
Publicerad

Det blir VM i rallycross i Höljes de kommande tre somrarna – det uppger Finnskoga MK.

Finnskoga motorklubb var sist ut med att teckna avtal om VM-deltävlingar bland samtliga arrangörer i Rallycross-VM. Det vittnar om tuffa förhandlingar.

Och även om klubbens ordförande inte vill nämna några belopp så sticker han inte under stol med att de kommande tre årens VM-arrangemang kommer att kosta mer än de tidigare.

– Tryggheten är ju att vi märker att vi har stöd i ryggen från dem som vill komma och besöka oss. Kommer det mycket folk så ror vi det i land. Det gick ihop för oss i sommar så, visst det är en kostnadsökning, men vi ska klara av den, säger Morgan Östlund, ordförande i Finnskoga MK.

Förbättringar

Men avtalet med Internationella motorsportförbundet innebär inte bara ökade kostnader för arrangemanget utan också krav på förbättringar av såväl depå som publikområden.

– Vi vill utveckla ordning och säkerhet i ytterområdena som campingen och så, där har vi lite att jobba på, och vi ska försöka förbättra faciliteterna i området i depån. Publikområdet måste byggas ut för det ska vara mer folk vid banan i sommar än det har varit någon gång så det behövs mer läktare och sånt, säger  Morgan Östlund.

Siktar högt

De senaste två årens VM-tävlingar i Höljes har lett till nya publikrekord. I somras drog arrangemanget nästan 40 000 åskådare.

Men med ytterligare tre års VM-deltävlingar framför sig siktar klubben betydligt högre än så.

– Vi kommer sikta mot 50 000 för nu har vi varit 40 000. Allt är möjligt, skrattar Morgan Östlund.

I samband med tävlingen 2014 producerade SVT dokumentären Motorvrål och etanol som du kan se om du klickar här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.