Hon brinner för de unga

Publicerad

I vår serie om arbetsplatser i Värmland träffar vi beteendevetaren Klara som jobbar med det hon brinner för. Unga tjejers rätt till trygghet.

I Karlstad intill älven ligger Älvans fritidsgård. Egentligen också tolvans fritidsgård, men på övervåningen är det bara Älvan som huserar. Tjejernas fritidsgård.

– Jag tycker nästan alltid att det är roligt att gå upp på morgonen och gå till jobbet. Jag känner att jag gör skillnad, säger, Klara Tuvesson om sitt jobb.

#mittjobb

Hon jobbar med det hon tror på och brinner för; att unga tjejer ska få en fristad, en plats där de kan slappna av och vara som de vill.

– Jag hade väl kunnat ha ett annat jobb, men då hade jag behövt få ulopp för de här frågorna på nåt annat sätt, säger Klara Tuvesson.

”En fritidsgård som behövs”

Ellen Olsson och hennes kompisar går på Ilandaskolan. De åker buss genom hela stan för att komma till Älvan efter skolan.

– De är snälla här, man är välkommen, en bra miljö, säger Ellen Olsson.

Älvan firade nyss tio år. Det är den enda kommunala fritidsgården i Karlstad för bara tjejer och Klara Tuvesson menar att den behövs.

– Många tjejer känner sig tyvärr inte trygga på ställen där det är många killar. Man kanske behöver ha ett ställe där man inte känner sig betraktad och recenserad, säger Klara Tuvesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#mittjobb

Mer i ämnet