Foto: Fredrik Andersson

”Pigge” stammis på uteservering

Uppdaterad
Publicerad

Karlstadsbo fångade annorlunda krogbesökare på bild.

Krogen Bishops arms på stadshotellet i Karlstad fick besök av en annorlunda gäst på söndagskvällen. En igelkott vandrade lugnt och stilla in på uteserveringen. Karlstadsbon Fredrik Andersson i Karlstad satt vid ett av borden på uteserveringen när han såg igelkotten gå över trägolvet. Personalen ställde ned en skål med jordnötter och Fredrik Andersson lyfte ner ett ölglas och tog en bild på kotten. Han lade ut den på Facebook och skrev: ”Krogen i Karlstad serverar alla!”

– Den traskade vant in och lade sig vid mina fötter, säger Fredrik Andersson.

Igelkotten satt kvar och åt nötter på golvet i femton till tjugo minter, tills den var nöjd, sedan gick den iväg igen.

– Den var nästan lika tam som en hund.

Stammis sedan länge

Det är inte första gången igelkotten besöker uteserveringen. Maria Stein, pubchef på Bishops arms i Karlstad, berättar att han är stamgäst sedan flera år tillbaka.

– Han har kommit nästan varje kväll i flera års tid. Det är förstås svårt att veta om det är samma igelkott, men vi tror det, säger hon.

Igelkotten är så välkänd på puben att han har fått ett namn av personalen, han kallas för Pigge. Maria Stein berättar att Pigge vanligtvis brukar gå runt och kolla om han kan hitta några jordnötter som någon tappat på golvet.

– Han är verkligen inte rädd av sig, säger hon.

Hon berättar att personalen brukar ge Pigge jordnötter, men att de tvättar dem först.

– Det är inte så bra om han äter dem med salt på, säger hon.

Hur reagerar gästerna på besökaren?

– De tycker att det är jättemysigt, och att han är gullig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.