Hagfors tjejlag för 16-åringar bäst i Sverige.

Innebandy och stålindustri i samarbete

Uppdaterad
Publicerad

Ett bättre innebandylag och fler kvinnor i industrin. Det hoppas stålföretaget Uddeholm och Hagfors innebandyförening kunna åstadkomma med ett nytt samarbete.

Samarbetet innebär att Uddeholm garanterar praktik eller någon form av anställning till alla kvinnliga A-lagspelare som läser en teknikutbildning på innbandygymnasiet i Hagfors.

Hagfors IF spelar idag i näst högsta divisionen och deras tjejlag för 16-åringar är bäst i Sverige. Genom att kunna erbjuda jobb och praktik undre utbildningen så hoppas klubben kunna locka till sig fler spelare som förstärka A-laget.

– Med våra 16-årsflickor som bas, vilka bevisligen redan är bäst i Sverige, och tillsammans med vår redan idag starka A-trupp hoppas vi under de kommande åren kunna ta ytterligare steg uppåt. Vi ska fortsätta bygga vidare på det vinnande konceptet, säger HIF:s sportchef Hans-Göran Lundqvist

Uddeholm å sin sida ser samarbetet som ett steg i företagets jämställdhetsarbete:

– Vi har rekryteringsbehov i alla yrkeskategorier på mellan 20 till 30 personer årligen i Hagfors. Av de som arbetar här idag är 13 procent kvinnor, säger Boo Rundqvist, informationschef på Uddeholm.

Uddeholms personalchef Ellen Myrén Scott:

– Vi behöver blandade arbetsplatser med både män och kvinnor och för att nå dit måste vi öka vår attraktionskraft bland kvinnor, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.