Innebandy-SM i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Just nu gör landets 15-åriga killar och tjejer upp i innebandy-SM i Karlstad. Under fyra dagar möts 38 distriktslag i Tingvallahallarna och i Sundsta idrottshall.

Det är en stor turnering i innebandysammahang och räknar man både spelare, funktionärer och tillrest publik handlar det om mellan två och tre tusen besökare i Karlstad.

– Prestigemässigt i innebandy är distriktslags-SM för 15-åringar en stor grej, säger Thomas Gustafsson, SM-ansvarig från Värmlands Innebandyförbund.

Matcherna spelas i tre 15 minutersperioder. I Värmlandslaget för killar fanns många spelare från Skoghalls IBK representerade, en av dem var Alexander Thorell:

– Det är kul. Turneringen är viktig, det är en stor chans för oss unga att visa upp oss.

Bland de värmländska tjejerna märkets 14-åriga Johanna Hultgren från Hagfors IF. På två matcher gjorde hon sex mål.

– Jag tycker hela laget spelat bra, det är därför jag har kunnat spela bra.

Är du morgondagens innebandystjärna?

– Nja, det vet jag inte, det kan man ju hoppas på. Jag vill vara det.

Än så länge har arrangemanget gått som förväntat. Och Thomas Gustafsson på Värmlands Innebandyförbund är mycket nöjd med vad han sett:

– Vi har U19-kaptenerna från landslagen här redan nu och tittar. Många talang finns det här och de kommer finnas i landslagen, det är jag övertygad om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.